Oceń: (0) (0)

Marysia54

, 2010-03-04 19:13:16, 7 odp

Pomożesz rozwiązać to zadanie ?

Zapisz w jak najprostszej postaci :
a). (6a - 15) /3 + 3 - 5a =
b). (12b - 9) /3 + (12b - 8) /2 =
c). 5n^2 - 2n - (4n^2 + 40n) /8 =
d). (8m^2 - 10) /2 - (20m^2 + 15) /5 =
e). 3x^2 + 4 + 1/7 * (14x^2 - 21) /6 =
f). (15p^2 - 9p) /6 - 6 * (1 - 6p) /4 =

Proszę o obliczenia

Odpowiedzi udzielone na to pytanie

5 minut temu


Oceń: (0) (0)

~ble 2012-12-12 18:42:37

kicha

Pozostałe 11 minut temu

Zobacz też: Jakie znacie fajne stronki ??
Oceń: (0) (0)

rojan 2010-03-04 20:48:35

f
(15p^ - 9p) /6 - 6 * (1 - 6p) /4 =
2 1/2p^2 - 1 1/2p - (6 - 36p) /4 =
2 1/2p^2 - 1 1/2p - 1 1/2 - 9p =
2 1/2p^2 - 11 1/2p - 1 1/2

pozdr

Oceń: (0) (0)

rojan 2010-03-04 20:45:35

e
3x^2 + 4 + 1/ * (14x^2 - 21) /6 =
3x^2 + 4 + (2x^2 - 3) /6 =
3x^2 + 4 + 1/3x^2 - 1/2 =
2 2/3 x^2 + 3 1/2

pozdr

Oceń: (0) (0)

rojan 2010-03-04 20:43:17

d
(8m^ - 10) /2 - (20m^2 + 15) /5 =
4m^2 - 5 - 4m^2 + 3 =
-2

pozdr

Oceń: (0) (0)

rojan 2010-03-04 20:41:06

c
5n^2 - 2n - (4n^2 + 40n) /8 =
5n^2 - 2n - 1/2n^2 + 5n =
4 1/2n^2 + 3n

pozdr

Oceń: (0) (0)

rojan 2010-03-04 20:39:07

b
(12b - 9) /3 + (12b - ) /2 =
4b - 3 + 6b - 4 =
10b - 7

pozdr

Oceń: (0) (0)

rojan 2010-03-04 20:37:43

a
(6a - )/3 + 3 - 5a =
2a - 5 + 3 - 5a =
-3a + 2 =
2 - 3a

pozdr

Zgłoś nadużycie

Dodaj odpowiedź do pytania

Teraz bez logowania

Zadaj własne pytanie

Teraz bez logowania

Inne pytania z tej kategorii

Tata odwoził Adriana...

Autor: alutka123, Odpowiedzi: 5

Proszę pomóżcie ;)

Autor: Mruffkolinka, Odpowiedzi: 1

Kto pomoze ??

Autor: Aganesu, Odpowiedzi: 1

...

Autor: ludek1967, Odpowiedzi: 1

Narusuj wykres funkcji?

Autor: Madzia1986, Odpowiedzi: 1

Linki